January 27, 2023

Hoe bepaal je de juiste prijs voor een tender: 5 tips voor succesvolle inschrijving

Advies en Informatie
Ceri Scheurwater

Het bepalen van de juiste prijs voor een tender is een uitdagende klus, maar met de juiste tips kan je jouw inschrijving een voorsprong geven. In deze blog geven we je 5 handige tips om de perfecte prijs te bepalen voor jouw tender. Van het analyseren van de scope van de opdracht tot het opstellen van een prijzenblad, wij laten je zien hoe je jouw inschrijving kunt optimaliseren. Dankzij onze handige tips kun je jouw aanbieding op een professionele manier presenteren en jouw kansen op een succesvolle tender verhogen.

  1. Lees eerst goed de aanbestedingsdocumenten, met name de leidraad, door. Zo weet je precies welke producten en/of diensten worden uitgevraagd en in welke omvang. Stel vragen tijdens de Nota van Inlichtingen om informatie te verduidelijken.
  2. Bekijk het Programma van Eisen (PvE) om te weten welke eisen aan de opdracht worden gesteld. Lukraak het goedkoopste product aanbieden is niet altijd handig als er specifieke eisen zijn waar jouw oplossing aan moet voldoen.
  3. Houd rekening met de prijs-kwaliteitverhouding. Als prijs een (veel) hogere weging heeft dan kwaliteit, dan is het van belang zo laag mogelijk in te schrijven. Maar als voor kwaliteit net zoveel of meer punten te behalen zijn, kan het verhogen van de lat wellicht de moeite waard zijn.
  4. Weet wat je schrijft in je kwaliteitsteksten. Zorg dat degene die de teksten uitwerkt, samenzit met degene die de prijzen opstelt. Zo weet je zeker dat de tekst goed aansluit op de prijs die je hebt opgegeven.
  5. Bekijk het prijzenblad en houd rekening met de instructies die hierin staan. Zo weet je precies hoe je de prijs moet invullen.

Door deze factoren in overweging te nemen en samen te werken met andere afdelingen, zal het bepalen van de juiste prijs een stuk eenvoudiger worden en zal de kans op succesvolle inschrijvingen toenemen. Tenderkoers biedt u de juiste hulp en begeleiding, neem gerust contact op voor meer informatie.

Tenderkoers

Ambachtsstraat 21
8263 AJ Kampen

Postbus 87
8260 AB Kampen

tel. 085 - 065 10 42
tel: 06 - 121 336 19
email: info@tenderkoers.nl

       Bekijk ons op Maps

Wij helpen met

Aanbesteding HulpAanbesteding AdviesAabesteding Trainingen
Leer meer over Tenderkoers
Over ons

Certificeringen

Wij zijn in bezit van het ISO 9001, ISO 14001 2015 en het APMP certificaat.

Ja, jij kan winnen

Neem contact op
Volg ons ook online

© 2022 Tenderkoers    |     KVK nummer: 75354799     |     BTW nummer: 860250817B01     |     Algemene voorwaarden     |     Privacy statement

Branding & Website: