June 7, 2022

Waarom professionele hulp bij aanbestedingen inschakelen?

Advies en Informatie
Ceri Scheurwater

Je wilt hem winnen, die aanbesteding waar je op hebt ingeschreven. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een succesvolle inschrijving kan doen?

Aanbestedingen winnen, dat is waar Tenderkoers voor gaat. Dat doen wij door mkb-bedrijven te begeleiden bij het proces van aanbesteden.

Als objectieve expert bieden wij u een vaste projectcoördinator en -ondersteuner aan die een passende aanbesteding voor uw vindt en meedenkt over de win kansen. Wij stellen strategische vragen tijdens deNota van Inlichtingen, melden u aan via de aanbestedingsplatformen en houden zicht op deadlines gedurende het project. Samen zorgen we ervoor dat de juiste formele documenten worden ingevuld, verzameld en ondertekend. Met uw input stellen onze tekstschrijvers de gevraagde kwaliteitsstukken op. Heeft u gevraagde certificeringen niet, dan denken wij graag mee richting een gelijkwaardige oplossing met ISOKAM.

Succesvolle inschrijving

Het meedoen aan aanbestedingen is tijdrovend.Vaak komt dit er voor mkb-bedrijven ‘eventjes erbij’. Door het combineren van onze (vak)kennis en ervaring kunnen we voor uw bedrijf tot een succesvolle inschrijving komen.

Het vinden van een interessante aanbesteding

Het begint bij een aanbesteding die aansluit op jouw bedrijf. Maar hoe vind je deze aanbestedingen? Je kunt op verschillende manieren op de hoogte worden gehouden van interessante aanbestedingen. Als bedrijf kun je je aanmelden voor Tender signalering. Aan de hand van CPV-codes worden Europese aanbestedingen gefilterd. Ook kun je uitgenodigd worden dooreen opdrachtgever via een enkelvoudige of meervoudige onderhandse aanbesteding.Dit kan door bij gemeenten onder de aandacht te komen. Denk aan groslijsten.

Strategie bepalen

Daarna analyseren wij de aanbesteding en stellen een samenvatting/ memo op met belangrijke punten. Blijkt uit de analyse dat uw bedrijf een kans op winnen heeft. Dan plannen we een kick-off meeting om de inschrijfstrategie te bepalen. Er wordt een vaste projectcoördinator en projectondersteuner toegewezen die uw vaste contractpersoon zijn gedurende aanbestedingsprojecten. Zij houden zicht op deadlines en acties.

Extra dienstverlening. Wij denken ook graag mee hoe uw bedrijf voor de langere termijn kan meedoen met aanbestedingen. Zodat u structureel kan mee doen met aanbestedingen die bijdragen aan het behalen van uw organisatiedoelstellingen.

Zicht op deadlines, formele documenten en aanmelding

Tijdens de kick-off meeting heeft u kennisgemaakt met uw vaste aanspreekpunt, de projectcoördinator en projectondersteuner. Zij houden zicht op de deadlines en zorgen dat alle documenten tijdig en volledig worden klaargezet. Ook zorgen zij ervoor dat u aangemeld wordt bij de aanbesteding en het aanbestedingsplatform.

Opstellen van kwaliteitsstukken en controleren van inschrijving

De tekstschrijver stelt de kwaliteitsstukken op aan de hand van de door u aangeleverde informatie en de uitvraag van de opdrachtgever. Deze stukken kunnen daarna op inhoud door u gelezen worden. De opmerkingen worden tijdens het redigeren verwerkt en door onze inhouse DTP’er opmaakt (rekening houdende met het wel of niet aanleveren van een anonieme inschrijving).

De laatste stap van de uitvoering is het controleren van de inschrijven en uploaden ervan. Dit kunnen wij gedeelte of volledig uit handen nemen.

Na gunning

Na gunning worden er vaak nog documenten door de opdrachtgever gevraagd. Uw vaste contactpersonen zorgen ervoor dat deze klaar liggen en toegestuurd worden. Ook is het tijd om de overeenkomst te tekenen, of misschien wel in beroep te gaan tegen de beslissing. Het kan ook voorkomen dat er om een presentatie/ interview wordt gevraagd.

Wij zijn er voor al jullie vragen. Voor, tijdens of na een aanbestedingsproject.  

Tenderkoers

Ambachtsstraat 21
8263 AJ Kampen

Postbus 87
8260 AB Kampen

tel. 085 - 065 10 42
tel: 06 - 121 336 19
email: info@tenderkoers.nl

       Bekijk ons op Maps

Wij helpen met

Aanbesteding HulpAanbesteding AdviesAabesteding Trainingen
Leer meer over Tenderkoers
Over ons

Certificeringen

Wij zijn in bezit van het ISO 9001, ISO 14001 2015 en het APMP certificaat.

Ja, jij kan winnen

Neem contact op
Volg ons ook online

© 2022 Tenderkoers    |     KVK nummer: 75354799     |     BTW nummer: 860250817B01     |     Algemene voorwaarden     |     Privacy statement

Branding & Website: