August 13, 2020

Hoe vind ik een interessante aanbesteding?

Advies en Informatie
Ceri Scheurwater

De stap gezet om toch mee te doen met aanbestedingen, maar geen idee hoe je een aanbesteding vindt die interessant is en past bij jouw bedrijf? Laten wij jou eens een handje helpen.

Er worden dagelijks binnen Nederland wel tot 50 Europese en nationale aanbestedingen gepubliceerd. Dit gaat van vervoer tot drukwerk, van schoonmaak tot ICT en ga zo maar verder. Hier zitten dus zeker interessante aanbestedingen tussen voor jouw bedrijf. Maar om nu de hele dag op Tenderned of andere aanbestedingsplatformen te zoeken naar een interessante aanbesteding is zonde van jouw tijd. Daarom bieden vele partijen hier een goede oplossing voor. Namelijk de tendersignalering. Zo blijf jij op de hoogte van aanbestedingen die passen bij jouw bedrijf. Naast Europese aanbestedingen zijn er ook onderhandse aanbestedingen. Daar zullen we je nu niet mee vermoeien, maar ook dat is zeker de moeite waard om je in te verdiepen.

 

Download: Checklist | interessante aanbesteding?

Heb je een interessante aanbesteding  gevonden via tendersignalering of op een andere manier, maar weet je niet zeker of jouw bedrijf een kans maakt op gunning, download dan de checklist | interessante aanbesteding en beoordeel of het interessant is om mee te doen.

De volgende vragen zijn belangrijk om over na te denken en mee te nemen in het besluit of jullie wel of niet gaan inschrijven:

- Kun je voldoen aan de gestelde eisen in de aanbestedingsleidraad of kun je wellicht zelfs meer leveren dan waar de opdrachtgever om vraagt?

- Kun je samenwerken met onderaannemers om aan de opdracht te voldoen?

- Is de opdracht haalbaar?

- Kun je de gevraagde stukken op tijd compleet maken?

- Is het haalbaar om tactisch op prijs in te schrijven?

 

Tip: check wie je concurrenten zijn. Als jij weet wie jouw concurrenten zijn dan kun je tactisch inschrijven op prijs, misschien zelfs samenwerken of jullie onderscheidende vermogen extra benadrukken in de kwaliteitsstukken.

Dit zijn belangrijke onderdelen  die invloed hebben op het uiteindelijke besluit om wel of niet in te schrijven.

 

Graag een gesprek met één van onze aanbestedingsspecialisten?

Is deze blog voor jou aanleiding voor een goed gesprek, of heb je ondersteuning nodig bij aanbestedingen? Neem dan contact op met onze tenderspecialisten, wij staan je graag te woord!

Tenderkoers

Ambachtsstraat 21
8263 AJ Kampen

Postbus 87
8260 AB Kampen

tel. 085 - 065 10 42
tel: 06 - 121 336 19
email: info@tenderkoers.nl

       Bekijk ons op Maps

Wij helpen met

Aanbesteding HulpAanbesteding AdviesAabesteding Trainingen
Leer meer over Tenderkoers
Over ons

Certificeringen

Wij zijn in bezit van het ISO 9001, ISO 14001 2015 en het APMP certificaat.

Ja, jij kan winnen

Neem contact op
Volg ons ook online

© 2022 Tenderkoers    |     KVK nummer: 75354799     |     BTW nummer: 860250817B01     |     Algemene voorwaarden     |     Privacy statement

Branding & Website: